Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Νέα Θεραπεία για την Επιληψία

Αν κοινά φάρμακα αντιεπιληπτικά αδυνατούν να διαχειριστούν κρίσεις επιληψίας, τότε ίσως τα αντιφλεγμονώδη διαδρομή * είναι ο τρόπος να πάει. Αυτό είναι σύμφωνα με Mattia Maroso και τους συναδέλφους από το Mario Negri Ινστιτούτο Έρευνας στο Μιλάνο της Ιταλίας, ο οποίος διαπίστωσε ότι δίνοντας ποντίκια επαναλαμβανόμενες δόσεις ένας ειδικός αναστολέας ενζύμου μειωθεί σημαντικά και οι δύο χρόνια επιληπτική δραστηριότητα και οξείες κρίσεις. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό Neurotherapeutics Springer, προσφέρει τη δυνατότητα ενός νέου συστήματος στόχος για αντιεπιληπτικά παρέμβαση των ναρκωτικών, για τον έλεγχο επιληπτική δραστηριότητα που δεν ανταποκρίνονται σε ορισμένες αντισπασμωδικές θεραπείες.

Ένα ένζυμο γνωστό ως ICE/Caspase-1 εμπλέκεται σε επιληπτικές κρίσεις, αυτό προκαλεί φλεγμονώδεις διεργασίες με την παραγωγή IL-1β, ένα προ-φλεγμονωδών μορίων, σε περιοχές του εγκεφάλου όπου επιληπτική δραστηριότητα προέρχεται και εξαπλώνεται. Mattia Maroso και οι συνεργάτες του εξέτασαν τα αιρετά αναστολέας για το ένζυμο αυτό, σε ένα μοντέλο ποντικού για οξεία κατασχέσεων και σε ποντικούς με χρόνια επιληψία παρουσιάζει αυθόρμητη επαναλαμβανόμενες επιληπτική δράση.

Οι ερευνητές που προκαλείται τεχνητά χρόνιες κρίσεις επιληψίας σε 21 ενήλικα αρσενικά ποντίκια και οξείες κρίσεις σε 46 ποντίκια. Οι ένεση στη συνέχεια με την ενζύμου της αγγειοτασίνης (VX-765) και καταγράφεται η προκύπτουσα επιληπτική δράση στον εγκέφαλο των ποντικών.

Διαπίστωσαν ότι η ενζύμου της αγγειοτασίνης έχει ισχυρές επιδράσεις αντισπασμωδικό. Επαναλαμβανόμενη συστηματική χορήγηση μειωμένης χρόνια επιληπτική δράση σε ποντίκια κατά δοσοεξαρτώμενο τρόπο και η επίδραση ήταν αναστρέψιμη μετά από τέσσερις ημέρες θεραπείας, όταν το καθεστώς «ναρκωτικών» είχε διακοπεί. Το ίδιο δοσολογικό σχήμα μείωσε επίσης οξεία σπασμούς στα ποντίκια.

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα: "Τα αποτελέσματά μας υποστηρίζουν ένα νέο σύστημα στόχος για αντιεπιληπτική παρέμβαση των ναρκωτικών Τα ευρήματά μας ανοίξει νέες προοπτικές για την κλινική χρήση αυτής της αντι-φλεγμονώδη στρατηγική για την αντιμετώπιση της έδρα ανθεκτικά στα φάρμακα επιληπτικές συνθήκες.".


Πηγές: Springer Science + Business Media, AlphaGalileo Ίδρυμα.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου