Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Εάν πάσχετε από επιληψία

Η επιληψία είναι ό, τι δεν έχετε, τι είσαι. " Δεν είστε "επιληπτική." Είστε ένα άτομο με επιληψία. Η επιληψία είναι μέρος της ζωής σας. Δεν είναι ολόκληρη η ζωή σου.

Άλλοι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι έχουν επιληψία σε κάνει να διαφέρει σε ορισμένα προφανή τρόπο. Αλλά αυτό είναι λάθος τους. Με δεδομένη την ευκαιρία, μπορείτε πιθανώς να ζουν, να εργάζονται και λειτουργούν στον κόσμο, ακριβώς όπως και οποιοσδήποτε άλλος.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τομείς της ζωής στην οποία έχουν επιληψία μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερες δυσκολίες. Γνωρίζοντας περισσότερα σχετικά με αυτά μπορεί να διευκολύνει την αντιμετωπίσει.

Αν είχατε επιληψία από την παιδική ηλικία, μπορεί να ανησυχείτε για το τι πρόκειται να σημαίνει για σας ως ενήλικας. Με τις καλύτερες προθέσεις, οι γονείς σας μπορεί να σας προστατεύονται πάρα πολύ καλά από τον έξω κόσμο. Μπορείτε να αναρωτηθείτε τώρα πώς θα έχετε την ευκαιρία να κάνει την αλλαγή από το να εξαρτώνται από αυτούς να ζουν μόνοι σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να λάβει κάποια επιπλέον προσπάθεια από μέρους σας.

Αν έχετε συχνές κρίσεις, μπορεί να αισθάνεστε ότι πρέπει να ζήσουν στο σπίτι τους. Αλλά μπορεί να υπάρχουν άλλες ρυθμίσεις που ζουν για να σας βοηθήσει να ζήσουν ανεξάρτητα.
Εάν έχετε αναπτύξει πρόσφατα επιληψία, μπορεί να αναρωτηθεί πόσο τα σχέδιά σας για το μέλλον θα πρέπει να αλλάξει. Ίσως δεν θα υπάρξουν αλλαγές που απαιτούνται. Ή ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτούν ορισμένα από τα σχέδιά σας, τουλάχιστον έως ότου η θεραπεία σας είχε την ευκαιρία να εργαστούν και έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων σας γίνεται σταθερή.

Αν είστε σε θεραπεία με αντιεπιληπτικά φάρμακα, μπορεί να χρειαστείτε αιματολογικές εξετάσεις από καιρό σε καιρό, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα επίπεδα των ναρκωτικών δεν μπορεί να πει πόσο αισθάνεστε ή πόσοι κατασχέσεις που είχατε. Να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων εξαρτάται από σας, λαμβάνοντας την ίδια ποσότητα του φαρμάκου κάθε μέρα με τον τρόπο που ορίζεται από το γιατρό σας. Ωστόσο, η επιληψία μπορεί να επηρεάσει πολλές πτυχές της ζωής, εκτός από την ανάγκη να ληφθούν ορισμένες χάπια στην ώρα τους.

Μεταφρασμένο από το http://www.epilepsyfoundation.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου