Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Συμπληρωματική θεραπεία

Εάν πάσχετε από επιληψία, μπορεί να αναρωτηθεί εάν συμπληρωματικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων σας. Αν και μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τις εναλλακτικές θεραπείες χρήσιμη για τη θεραπεία της επιληψίας τους, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι οποιοδήποτε είδος συμπληρωματική θεραπεία είναι επιτυχής όσον αφορά τον έλεγχο ή τη θεραπεία της επιληψίας. Λόγω αυτής της έλλειψης επιστημονικών στοιχείων, συνιστάται η συμπληρωματική θεραπεία πρέπει να χορηγείται με αντιεπιληπτικά φάρμακα , και όχι από μόνη της.

Κατά την παροχή πληροφοριών, η επιληψία δράσης δεν προβεί σε συστάσεις σχετικά με τη χρήση της συμπληρωματικής θεραπείας. Εάν σκέφτεστε να συμπληρώνουν τη θεραπεία εμείς συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν ειδικευμένο επαγγελματία στο συγκεκριμένο είδος της θεραπείας. Μπορεί να θέλετε να τους πείτε ότι έχετε επιληψία και να συζητήσουν τους πιθανούς κινδύνους, εάν υπάρχουν, εάν είχατε μια κρίση κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Θα θέλαμε επίσης να προτείνουμε να ζητήσει συμβουλές από τον οικογενειακό γιατρό σας ή τον ειδικό επιληψία πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε είδος της θεραπείας.

Βελονισμός

Ο βελονισμός περιλαμβάνει τη θεραπεία ολόκληρο το πρόσωπο, το σώμα και το μυαλό, με τη χρήση βελονών, και μερικές φορές τη θερμότητα, την τόνωση της νευρικές απολήξεις. Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η γενική κατάσταση της υγείας του, δημιουργώντας μια καλύτερη ψυχική, σωματική και συναισθηματική ισορροπία. Πολύ λίγες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί για τη χρήση του βελονισμού στην επιληψία. Ωστόσο, από την έρευνα που είναι διαθέσιμη, κάντε εκεί δεν φαίνεται να υπάρχουν βλαβερές παρενέργειες που σχετίζονται ειδικά με την επιληψία.

Αρωματοθεραπεία

Αρωματοθεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση καθαρών αρωματικών ελαίων που λαμβάνονται από διάφορα φυτά. Γενική χαλάρωση είναι ένας τρόπος που αρωματοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έλαια, όπως το ylang ylang, χαμομήλι και λεβάντα, φαίνεται να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να μπορεί να είναι χρήσιμη για μερικούς ανθρώπους με την επιληψία.

Αρωματοθεραπεία πρέπει να χορηγείται μόνο με ειδική aromatherapist. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένα έλαια μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις και συνεπώς πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με επιληψία. Αυτά τα έλαια περιλαμβάνουν δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ύσσωπος, μάραθο και αψιθιάς. (Σημείωση: αυτά τα βότανα, όταν χρησιμοποιούνται σε τρόφιμα και ποτά είναι απόλυτα ασφαλείς, με εξαίρεση την αρτεμισία, το οποίο θα πρέπει να αποφεύγεται.)

Η έρευνα που διεξάγεται στο Queen Elizabeth Hospital, Μπέρμιγχαμ από τον Δρ Τιμ Μπετς δείχνει ότι αρωματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της επιληψίας. Σε μερικούς ανθρώπους, των οποίων οι επιληπτικές κρίσεις αρχίζουν με μια προειδοποίηση, αναπνοή στο άρωμα των αρωματικών ελαίων κατά την έναρξη της προειδοποίησης μπορεί να μειώσει την πιθανότητα, ή της σοβαρότητας, της επιληπτικές κρίσεις.

Βιοανάδραση

Βιοανάδραση λειτουργεί βάσει της αρχής που μπορείτε να μάθετε να ελέγχετε τις διαδικασίες φορέα που προηγουμένως θεωρούνταν εντελώς ακούσια. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG), μπορείτε να δείτε τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας σε μια οθόνη υπολογιστή και με διάφορες μεθόδους, μπορούν να μεταβάλουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας.

Αν και μπορεί σίγουρα να είναι αποτελεσματική για μερικούς ανθρώπους, η κατάρτιση βιοανάδραση απαιτεί πολύ χρόνο και αφοσίωση από εσάς και τους συγκεκριμένους επαγγελματίες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό σημαίνει ότι είναι ακριβό και η διαθεσιμότητα της βιοανάδρασης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι πολύ σπάνια.

Φυτικές θεραπείες

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φυτικών διαθέσιμες θεραπείες, για παράδειγμα, γενικά τα φυτικά φάρμακα και κινέζικα φυτικά φάρμακα. Φυτικά θεραπεία χρησιμοποιεί τα φυτά ως θεραπεία για τη θεραπεία ολόκληρο το πρόσωπο. Περιορισμένη η έρευνα έχει δείξει ότι οι φυτικές θεραπείες μπορεί να είναι χρήσιμο ως συμπληρωματική θεραπεία για την επιληψία.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ορισμένα βότανα μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις για ορισμένα άτομα ή αλληλεπιδρούν με τους αντι-επιληπτικά φάρμακα. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να συζητήσει οποιοδήποτε βότανα με το δικό του γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία. Μπορεί επίσης να θέλετε να ρωτήσετε τον φαρμακοποιό σας ή ένα βοτανολόγος για συμβουλές.

Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική είναι μια θεραπεία που έχει ως στόχο να τονώσει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος. Επικεντρώνεται σε θεραπεία το άτομο και όχι την ασθένεια. Επιληψία δράσης δεν γνωρίζει την ύπαρξη μελετών των ομοιοπαθητικών φαρμάκων ως θεραπεία για την επιληψία, αλλά έχουν ορισμένα άτομα διαπίστωσε ότι βοήθησε επιληψία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου