Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Είδη των κατασχέσεων

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι των κατασχέσεων. Οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν μόνο έναν τύπο ή περισσότερες από μία. Το είδος της κατάσχεσης ένα άτομο έχει εξαρτάται από το ποιο τμήμα και πόσο του εγκεφάλου που επηρεάζονται από την ηλεκτρική διαταραχή που προκαλεί σπασμούς. Οι ειδικοί χωρίζουν κατασχέσεις σε γενικευμένες κρίσεις (απουσία, ατονικών, τονικοκλονικές, μυοκλονικές), μερική (απλές και σύνθετες) επιληπτικές κρίσεις, nonepileptic κατασχέσεις και επιληπτική κατάσταση.

Γενικευμένες κρίσεις

Γενικευμένες κρίσεις επηρεάζουν τόσο εγκεφαλικά ημισφαίρια (πλευρές του εγκεφάλου) από την έναρξη της κατάσχεσης. Παράγουν απώλεια συνείδησης, είτε για λίγο ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και υποδιαιρούνται σε πολλές μεγάλες κατηγορίες: γενικευμένες, τονικοκλονική, Μυοκλονικών, Απουσία Και ατονικών.

Κατάσχεση Συμπτώματα (μετά την κατάσχεση) Συμπτώματα

1. Απουσία (petit mal κατάσχεση): 2 έως 15 δευτερόλεπτα, Μάτια κυματίζουν,  Αυτοματισμοί (όπως χείλη ζωηρός, picking σε ρούχα, ψάξιμο), αν η παρατεταμένη Αμνησία για τα γεγονότα κατάσχεση,
Δεν σύγχυση, Αμέσως συνεχίζει δραστηριότητα

2. Γενικευμένων τονικοκλονικών (grand mal): 1 με 2 λεπτά, Μια κραυγή, Πτώση, Τονικότητας (ακαμψία), Clonicity (τινάγματα), Μπορεί να έχει κυάνωση, Αμνησία για τα γεγονότα κατάσχεση, Σύγχυση, Βαθύ ύπνο

Γενικευμένη τονικοκλονική κρίσεις (επιληπτικές κρίσεις grand mal) είναι οι πιο κοινές και πιο γνωστό είδος γενικευμένη κρίση. Αρχίζουν με σκλήρυνση των άκρων (η φάση τονωτικό), ακολουθούμενη από σπασμωδικές των άκρων και του προσώπου (το κλονικές φάση).

Μυοκλονικών κρίσεων είναι ταχεία, σύντομη συσπάσεις των μυών του σώματος, που συνήθως εμφανίζονται ταυτόχρονα και στις δύο πλευρές του σώματος. Περιστασιακά, τα έργα αυτά το ένα χέρι ή ένα πόδι. Οι άνθρωποι συνήθως σκέφτονται τους ως ξαφνική τραντάγματα ή αδεξιότητα. Μια παραλλαγή της εμπειρίας, είναι κοινή σε πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν επιληψία, είναι η ξαφνική τράνταγμα του ποδιού κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πρώτες βοήθειες που χρειάζεται συνήθως δεν είναι, ωστόσο, ένα πρόσωπο το οποίο έχει μυοκλονικών κατάσχεση για πρώτη φορά, θα πρέπει να λάβει μια λεπτομερή ιατρική αξιολόγηση.

Ατονικών κατασχέσεις παράγει μια απότομη απώλεια του μυικού τόνου. Άλλα ονόματα για αυτό το είδος των κρίσεων περιλαμβάνουν επιθέσεις πτώση, astatic ή akinetic επιληπτικές κρίσεις. Παράγουν σταγόνες κεφάλι, απώλεια της στάσης του σώματος, ή ξαφνική κατάρρευση. Επειδή είναι τόσο απότομη, χωρίς καμιά προειδοποίηση, και επειδή οι άνθρωποι που την εμπειρία τους πέφτουν με δύναμη, ατονικών επιληπτικές κρίσεις μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμούς στο κεφάλι και το πρόσωπο. Προστατευτικά καλύμματα κεφαλής είναι μερικές φορές χρησιμοποιείται από τα παιδιά και τους ενήλικες. Τις κατασχέσεις τείνουν να είναι ανθεκτική σε φαρμακευτική αγωγή. Δεν πρώτες βοήθειες είναι αναγκαία (αν δεν υπάρχει ζημία από την πτώση), αλλά αν αυτό είναι ένα πρώτο ατονικών κατάσχεση, το παιδί θα πρέπει να δοθεί μια λεπτομερή ιατρική αξιολόγηση.

Απουσία κατασχέσεις (ονομάζεται επίσης petit mal επιληπτικές κρίσεις) είναι ανεξέλεγκτης ενημέρωσης, μερικές φορές με κοιτάζει επίμονα, που αρχίζουν και τελειώνουν απότομα, διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση και δεν μετά-αποτελέσματος. Συχνότερες στα παιδιά από ότι στους ενήλικες, οι κατασχέσεις απουσία είναι συχνά τόσο σύντομη ώστε να διαφύγουν την ανίχνευση, ακόμη και αν το παιδί βιώνει 50 με 100 επιθέσεις την ημέρα. Μπορούν να συμβούν για αρκετούς μήνες πριν από ένα παιδί στείλει για μια ιατρική αξιολόγηση.

Βρεφικών Σπασμοί έχουν συστάδες γρήγορες, ξαφνικές κινήσεις που αρχίζουν μεταξύ 3 μηνών και δύο ετών. Εάν ένα παιδί κάθεται επάνω, το κεφάλι θα πέσει προς τα εμπρός, και τα όπλα θα flex προς τα εμπρός. Εάν ξαπλωμένος, τα γόνατα, θα συνταχθεί, με χέρια και με το κεφάλι προς τα εμπρός κάμψη, όπως αν το μωρό έχει φθάσει για την υποστήριξη. Τι να κάνετε: Δεν πρώτες βοήθειες, αλλά ο γιατρός πρέπει να ερωτηθεί.

Εστιακές επιληπτικές κρίσεις

Στο εστιακές επιληπτικές κρίσεις η ηλεκτρική διαταραχή περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή ενός εγκεφαλικού ημισφαιρίου (πλευρά του εγκεφάλου) επιληπτικές κρίσεις είναι Μερική υποδιαιρούνται σε απλές εστιακές επιληπτικές κρίσεις (στο οποίο συνείδηση διατηρείται) και πολύπλοκη εστιακές επιληπτικές κρίσεις (στην οποία η συνείδηση είναι διαταραγμένη ή χαθεί). Εστιακές επιληπτικές κρίσεις μπορεί να εξαπλωθεί να προκαλέσει μια γενικευμένη κρίση, στην περίπτωση αυτή η κατηγορία ταξινόμησης είναι εστιακές κρίσεις δευτερογενώς γενικευμένη.

Εστιακές επιληπτικές κρίσεις αποτελούν το πιο κοινό είδος της κατάσχεσης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με επιληψία. Σχεδόν κάθε κίνηση, αισθητικές ή συναισθηματικές σύμπτωμα μπορεί να εμφανιστεί ως τμήμα μιας μερικής κατάσχεσης, συμπεριλαμβανομένων πολύπλοκες οπτικές ή ακουστικές ψευδαισθήσεις.

Απλή Μερική: 90 δευτερόλεπτα, Δεν απώλεια συνείδησης.

Απότομο τίναγμα : αισθητηριακές φαινόμενα, Πιθανή παροδική αδυναμία ή η απώλεια της αίσθησης

Complex μερική : 1 με 2 λεπτά, Μπορεί να έχει αύρα, Αυτοματισμοί (όπως χείλη ζωηρός, picking σε ρούχα, ψάξιμο), Αγνοούν το περιβάλλον, Μπορεί να περιπλανηθεί Αμνησία για τα γεγονότα κατάσχεση, Ήπια έως μέτρια σύγχυση, νυσταλέος

Βασικά Πράγματα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με εστιακές επιληπτικές κρίσεις

Αν και μερικές κρίσεις επηρεάζουν διαφορετικά σωματική, συναισθηματική, ή αισθητηριακές λειτουργίες του εγκεφάλου, έχουν κάποια κοινά στοιχεία:

Δεν κράτησε για πολύ. Οι περισσότεροι διαρκούν μόνο ένα ή δύο λεπτά, αν και οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση και να χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο στη συνέχεια να ανακάμψει πλήρως.

Καταλήγουν φυσικά. Εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, ο εγκέφαλος έχει τον τρόπο του τη δική του φέρει την κατάσχεση με ασφάλεια στο τέλος της μετά από ένα ή δύο λεπτά.

Δεν μπορείς να τους σταματήσει. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιούν φάρμακα για να φέρει ένα μεγάλο, μη σταματήσει κατάσχεσης στο τέλος της.  Ωστόσο, ο μέσος άνθρωπος θα πρέπει να περιμένει για την κατάσχεση για να συνεχίσει την πορεία του και να προσπαθήσει να προστατεύσει το άτομο από βλάβη κατά συνείδηση είναι συννεφιασμένος. Οι άνθρωποι που έχουν δείξει πώς να χρησιμοποιούν ένα Vagus η υποκίνηση νεύρων Stimulator (VNS) μαγνήτης μπορεί να προσπαθήσει να σταματήσει μια μερική κρίση με αυτόν τον τρόπο.

Δεν είναι επικίνδυνο για τους άλλους. Η κίνηση που παράγεται από μια κρίση είναι σχεδόν πάντα πολύ ασαφής, πολύ ανοργάνωτη και σε σύγχυση χωρίς να απειλήσουν την ασφάλεια οποιουδήποτε άλλου.

Nonepileptic Κρίσεις

Nonepileptic επιληπτικές κρίσεις είναι επεισόδια που αλλάζουν για λίγο η συμπεριφορά ενός ατόμου και συχνά μοιάζουν με επιληπτικές κρίσεις. Το πρόσωπο που έχει nonepileptic κρίσεις μπορεί να έχουν εσωτερική αισθήσεις που μοιάζουν με αυτά αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιληπτικής κρίσης. Η διαφορά σε αυτά τα δύο είδη επεισόδια είναι συχνά δύσκολο να αναγνωριστούν από λίγο βλέποντας την περίπτωση, ακόμη και από εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό.

Αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Οι επιληπτικές κρίσεις έχουν προκληθεί από ανώμαλη ηλεκτρικές αλλαγές στον εγκέφαλο και, κυρίως, στην εξωτερική στιβάδα του, ονομάζεται φλοιός. Nonepileptic κατασχέσεις δεν προκαλούνται από ηλεκτρικές διαταραχές του εγκεφάλου.

Η επιληπτική κατάσταση

Οι περισσότερες κατασχέσεις τέλος μετά από μερικές στιγμές ή σε λίγα λεπτά. Εάν οι κατασχέσεις παρατεταμένη, ή να εμφανιστούν σε μια σειρά, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επιληπτικής κατάστασης. Ο όρος σημαίνει κυριολεκτικά μια συνεχή κατάσταση της κατάσχεσης.


























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου