Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Καλοήθης rolandic επιληψία

Καλοήθης rolandic επιληψία είναι μια επιληψία σύνδρομο . Είναι επίσης γνωστή ως καλοήθης rolandic επιληψία της παιδικής ηλικίας (BREC) ή καλοήθη επιληψία με centro-χρονικές αιχμές (BECTS).

Καλοήθης rolandic επιληψία ονομάζεται «ήπια» γιατί έχει ένα καλό αποτέλεσμα - σχεδόν όλα τα παιδιά μαζί της θα ξεπεράσει κατά την εφηβεία.

«Rolandic» νοείται η κατασχέσεις ξεκινήσει το τμήμα του εγκεφάλου που ονομάζεται rolandic περιοχή. Οι κατασχέσεις έχουν χαρακτηριστεί ως μερική κρίση , διότι μόνο αυτό το μέρος του εγκεφάλου που εμπλέκεται.

Καλοήθης rolandic επιληψία είναι ένας από τους πιο κοινούς τύπους επιληψίας σε παιδιά. Επηρεάζει σχεδόν ένα στα πέντε από όλα τα παιδιά που έχουν επιληψία. Επηρεάζει αγόρια και κορίτσια εξίσου. Αρχίζει συνήθως στις ηλικίες μεταξύ τριών και 10 ετών, και συχνά σταματά γύρω από την εφηβεία (ηλικίας 14-18 ετών).

Τα παιδιά που έχουν αυτό το είδος της επιληψίας είναι συνήθως καλά με άλλο τρόπο και δεν έχουν μαθησιακές δυσκολίες, αν και μερικοί μπορούν να έχουν συγκεκριμένες δυσκολίες με την ανάγνωση και τη γλώσσα ή με την κατάρτιση και οπτικοχωρικής-χωρικές ικανότητες.

Συμπτώματα

Κατασχέσεις συχνά ξεκινήσει ως παιδί να ξυπνήσει το πρωί. Υπάρχει ένα αίσθημα μουδιάσματος (όπως καρφίτσες και βελόνες) στη μία πλευρά του στόματος συμμετοχή της γλώσσας, των χειλιών, των ούλων και εσωτερική πλευρά του μάγουλου.

Η κατάσχεση μπορεί επίσης να περιλαμβάνει το λαιμό που μπορεί να προκαλέσει την ομιλία να είναι σαφής και επομένως είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Το παιδί μπορεί να κάνει περίεργα τραχύς ή γάργαρες θορύβους και συχνά είναι αυτό το οποίο προειδοποιεί τους γονείς ότι κάτι μπορεί να είναι λάθος. Το παιδί ξέρει συχνά τι θέλουν να πουν, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει σωστά.

Η κατάσχεση μπορεί επίσης να προκαλέσει συσπάσεις κινήσεις (που ονομάζεται κλονικές κινήσεις) ή δυσκαμψία (που ονομάζεται ένα κίνημα τονωτικό) της μιας πλευράς του προσώπου. Αυτές οι κινήσεις μπορεί να εξαπλωθεί στη συνέχεια στο βραχίονα και / ή το πόδι, συνήθως στην ίδια πλευρά με τις κινήσεις στο πρόσωπο.

Περιστασιακά, επηρεάζονται και οι δύο πλευρές του σώματος. Όταν συμβαίνει αυτό, το παιδί χάνει τις αισθήσεις του, είναι πολύ σκληρός και έχει τακτική, σπασμωδικές κινήσεις των χεριών και των ποδιών. Το παιδί μπορεί επίσης να ακράτεια. Αυτό ονομάζεται τονικοκλονικές κατάσχεσης , η οποία είναι μια γενικευμένη κρίση . Μετά από αυτή την κρίση, το παιδί θα είναι υπνηλία και μερικά παιδιά μπορεί να κοιμηθεί για λίγες ώρες.

Διάγνωση

Αυτό θα περιλαμβάνει μια πλήρη και ακριβή ιστορία της κατάσχεσης (ες) και δοκιμασίας ΗΕΓ (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα), η οποία καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου. Σε καλοήθεις rolandic επιληψία, η EEG θα ανέλθει επιληπτική δραστηριότητα στο rolandic - που ονομάζεται επίσης η Centro-διαχρονικά - περιοχή του εγκεφάλου. Ωστόσο, μερικές φορές το ΗΕΓ μπορεί στην πραγματικότητα να είναι φυσιολογική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί δεν έχει αυτό το σύνδρομο επιληψία.

Θεραπεία

Η θεραπεία με αντιεπιληπτικά φάρμακα δεν είναι πάντα θεωρείται απαραίτητη, αφού είναι γνωστό ότι οι κατασχέσεις θα τείνει να εξαφανιστεί, όταν το παιδί παίρνει την εφηβεία. Επιπλέον, πολλά παιδιά θα έχουν μόνο ένα ή δύο επιληπτικές κρίσεις και, συνεπώς, δεν θα χρειαστεί κάποια θεραπεία.

Ωστόσο, αισθάνονται οι περισσότεροι γονείς και οι περισσότεροι γιατροί καθησύχασε από τη θεραπεία. Είτε καρβαμαζεπίνη (tegretol), λαμοτριγίνη (Lamictal) ή βαλπροϊκό νάτριο (Epilim) είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι αποτελεσματική στον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων.

Τα αντιεπιληπτικά φάρμακα που λαμβάνονται κάθε μέρα, συνήθως για περίοδο δύο ετών.

Η πρόγνωση (προοπτικές)

Το γεγονός ότι αυτό το είδος της επιληψίας ονομάζεται καλοήθης σημαίνει ότι έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Σχεδόν όλα τα παιδιά με αυτό το είδος της επιληψίας θα ξεπεράσει την τάση να έχουν επιληπτικές κρίσεις κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Τα παιδιά που έχουν καλοήθεις rolandic επιληψία συνήθως δεν έχουν μαθησιακές δυσκολίες. Κάποιοι μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα με την ανάγνωση και τη γλώσσα, αλλά οι περισσότεροι καλά με τη σχολική εργασία.





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου