Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τι είναι η Μαγνητική Τομογραφία

Η Μαγνητική Τομογραφία είναι μια νέα ιατρική διαγνωστική μέθοδος που χρησιμοποιεί ένα μαγνητικό πεδίο και ραδιοκύματα για να απεικονίσει τα όργανα του ανθρώπινου σώματος.

Δε χρησιμοποιεί ακτινοβολία Χ. Δεν έχει καμία βλαβερή επίδραση στον οργανισμό του ανθρώπου. Είναι ανώδυνη και μπορεί να επαναληφθεί όσο συχνά χρειάζεται χωρίς κίνδυνο.

Οι εικόνες που λαμβάνει ο Μαγνητικός Τομογράφος έχουν εξαιρετική ευκρίνεια και επιτρέπουν στους εξειδικευμένους Ιατρούς Ακτινολόγους να διαγνώσουν με ακρίβεια την ύπαρξη ή την απουσία κάποιας βλάβης στα εξεταζόμενα όργανα του ανθρώπινου σώματος.

Πολλές παθολογικές καταστάσεις, που δεν ήταν δυνατόν να διαγνωσθούν πριν από λίγα χρόνια, γίνονται τώρα ξεκάθαρα φανερές και δίνεται έτσι η δυνατότητα στους Ιατρούς να χορηγήσουν την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή ή να συστήσουν χειρουργική επέμβαση.

Η Μαγνητική Τομογραφία αποτελεί σήμερα την πιο εξελιγμένη μέθοδο διερεύνησης παθήσεων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (εγκέφαλος, σπονδυλική στήλη) καθώς και του Μυοσκελετικού (γόνατο, ώμος, ισχία, άλλες αρθρώσεις κτλ.).

Με τα μηχανήματα νεώτερης γενιάς, είναι επίσης δυνατόν να γίνουν εξαιρετικές εξετάσεις άνω και κάτω κοιλίας (ήπατος, παγκρέατος, νεφρών, έσω γεννητικού συστήματος της γυναίκας κτλ.) καθώς και πιο εξελιγμένες εξετάσεις, όπως αγγειογραφίες (εγκεφάλου, καρωτίδων, αορτής κτλ.) και χολαγγειοπαγκρεατογραφίες.

Το ΥΓΕΙΑ - ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στην Ελλάδα με το οποίο εφαρμόζονται οι πιο πρωτοποριακές τεχνικές Μαγνητικής Τομογραφίας.

Η Μαγνητική Τομογραφία πραγματοποιείται στον ειδικό θάλαμο εξέτασης όπου βρίσκεται το μηχάνημα. Εκεί υπάρχει ένα τραπέζι πάνω στο οποίο θα ξαπλώσετε ανάσκελα. Το τραπέζι θα σας μεταφέρει στο κέντρο του μαγνήτη όπου υπάρχει άπλετος φωτισμός και αερισμός. Το προσωπικό θα σας παρακολουθεί με άμεση οπτική επαφή αλλά και μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και θα επικοινωνεί συνεχώς μαζί σας.



Όταν αρχίσει η εξέταση θα ακούτε χαρακτηριστικούς ρυθμικούς θορύβους που κάνει το μηχάνημα όταν παίρνει εικόνες. Οι θόρυβοι αυτοί δεν θα σας ενοχλούν διότι στη διάρκεια της εξέτασης θα ακούτε μέσα από ειδικά ακουστικά ευχάριστη μουσική. Σας προτείνουμε όταν έρχεστε για εξέταση να φέρνετε μαζί σας το αγαπημένο σας CD. Σε όλη την διάρκεια της εξέτασης θα αναπνέετε φυσιολογικά και θα είστε χαλαρά χωρίς να κινήστε.


Μετά το τέλος της εξέτασης μπορείτε να ενημερωθείτε για το αποτέλεσμα από τους ιατρούς Ακτινολόγους.


Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειασθεί να σας χορηγηθεί μία μικρή ποσότητα σκιαγραφικού φαρμάκου, ενδοφλεβίως. Το φάρμακο δεν έχει ανεπιθύμητες επιδράσεις στον οργανισμό και δίδεται εάν κριθεί απαραίτητο πως χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για την πλήρη ταυτοποίηση των αποτελεσμάτων.


http://www.ygeia-magnitiki.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου