Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Επιληψία και τον εμμηνορροϊκό κύκλο

Μερικές γυναίκες με επιληψία ειδοποίηση ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της έμμηνου κύκλου τους και η τάση τους να έχουν επιληπτικές κρίσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε περισσότερες κρίσεις, όταν έχουν μια ή περισσότερες περιόδους κρίσεων σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές κατά την έμμηνο κύκλο σας. Αυτό είναι γνωστό ως catamenial επιληψία.

Αν πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ κρίσεων και εμμηνορροϊκό κύκλο σας, θα μπορούσε να κρατήσει ένα ημερολόγιο κατάσχεσης για τρεις μήνες. Αυτό θα βοηθήσει εσάς και το γιατρό σας για να δείτε αν υπάρχει ένα πρότυπο. Ο γιατρός σας μπορεί στη συνέχεια να είναι σε θέση να συζητήσουν πιθανές θεραπείες μαζί σας. Μια πιθανή θεραπεία είναι το φάρμακο, κλοβαζάμη (Frisium). Αυτό μπορεί να ληφθούν παράλληλα με την τακτική αντιεπιληπτικών φαρμάκων σας, αλλά μόνο για τις ημέρες που θα βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο να έχουν επιληπτικές κρίσεις.

Επιπτώσεις της προεμμηνορροϊκό έντασης

Πολλές γυναίκες διαπιστώνουν ότι οι περίοδοι τους έχουν επιπτώσεις στη διάθεση τους, ιδίως κατά τις ημέρες που οδηγούν μέχρι την έμμηνο ρύση. Αυτό είναι γνωστό ως προεμμηνορροϊκή ένταση (PMT). Το στρες και το άγχος είναι κοινά συμπτώματα της PMT και αυτά είναι καλά αναγνωρισμένο ωθήσεις για επιληπτικές κρίσεις.  Για το λόγο αυτό, έχοντας PMT μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των κατασχέσεων.

Πολλές γυναίκες κατακράτηση νερού εμπειρία γύρω από το χρόνο της περιόδου τους, και υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι αλλαγές στην ισορροπία υγρών του σώματος μπορεί να κάνει επιληπτικές κρίσεις πιο πιθανό.

Διαταραχές στην έμμηνο κύκλο

Η πλειοψηφία των γυναικών που έχουν έμμηνο κύκλο που διαρκεί 25 με 35 ημέρες. Ο μέσος κύκλος διαρκεί 28 ημέρες. Ωστόσο, εάν πάσχετε από επιληψία, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η περίοδός σας συμβαίνουν συχνότερα από κάθε 25 ημέρες ή και λιγότερο συχνά από κάθε 35 ημέρες. Ένας μικρός αριθμός γυναικών με επιληψία έχουν απρόβλεπτες περιόδους που δεν φαίνεται να ακολουθούν ένα καθορισμένο σχέδιο. Αυτές οι διαταραχές μπορεί να οφείλονται σε έχοντας η ίδια η επιληψία, το μοτίβο κατάσχεση σας ή ακόμα και αντι-επιληπτικά φάρμακα σας.

Μετάφραση από http://www.epilepsy.org.uk/info/women/periods

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου