Η επιληψία χωρισμού προκαλείται από χημική ή δομική διαταραχή στον εγκέφαλο .
Αν θεωρήσουμε τον εγκέφαλο μας σαν το βιολογικό ισοδύναμο ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή: Μέσα σ' αυτόν μικροσκοπικά κύτταρα- τα αποκαλούμενα νευρώνες -συνδέονται-με διαφορες ηλεκτρονικές σελίδες τύπου chat και η επικοινωνία αρχίζει πάντα με το πρώτο "μπιστόλι" που μπάνισες και θες να κάνετε σουξουμούξου και εννοίτε τσουτσουνοφισφύρατα.Η πρώτη φάση ειναι δραστική και επιληπτικώς αισιόδοξη.
Μερικές φορές, παρατηρείται μια αφύσικη έκρηξη ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο. Τότε είναι που πέρασε ο μήνας και αφού χόρτασε βόλτες και νυχτιές ολάκερες με το Μήτσο τον άτριχο άρχισε να απομακρύνεται {εντελώς για να μην έχει αγωνία ο ασθενής}. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε το άτομο καταλαμβάνεται από κρίση σε διάφορες ελαφρολαικού τύπου πίστες πετόντας λουλούδια,για να κάνει κέφι ή να πνίξει τον τιποτένιο εαυτό του στο ποτό {'οχι 7euro η είσοδος με ποτό,μπουκάλια ολόκληρα μιλάμε!}. Η δε γυνή σε παράτησε και εισαι σίγουρος πως με μια αφιέρωση θα την κάνεις κομμάτια,ασχέτως αν της ακουμπάει λουκανόπιτα ο νέος παρτενέρ της στο διπλανό τραπέζι. Οι κρίσεις είναι μόνο προσωρινές καταστάσεις χωρισμου.
Δυνητικά, οποιοσδήποτε μπορεί να καταληφθεί από μία τέτοια κρίση, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ υψηλής ανθεκτικότητας στις κρίσεις.
Όταν ένα άτομο έχει μικρή αντίσταση και οι κρίσεις επαναλαμβάνονται, τότε λέμε ότι αυτό το άτομο πάσχει από επιληψία χωρισμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου