Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Επιληψία και η οστεοπόρωση / οστεομαλακία-Αίτια, εξετάσεις ή θεραπευτική αγωγή

Πιθανές αιτίες εύθραυστα οστά και το μαλάκωμα των οστών


Μια πιθανή αιτία για εύθραυστα οστά και το μαλάκωμα των οστών είναι παρενέργειες κάποιων αντιεπιληπτικών φαρμάκων (ΑΕΦ). Οι ΑΕΦ είναι η καρβαμαζεπίνη, η πριμιδόνη, η φαινοβαρβιτάλη, η φαινυτοΐνη και βαλπροϊκό νάτριο.

Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει είναι ότι μερικές ΑΕΦ μπορεί να μειώσει τη βιταμίνη επίπεδο του σώματος D. Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει απώλεια της οστικής πυκνότητας ή μαλάκωμα των οστών. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιώντας κάποια ΑΕΦ, μακροπρόθεσμα, φαίνεται να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για κατάγματα.

Θεραπεία

Ο οικογενειακός γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D, αν έχετε πάρει καρβαμαζεπίνη, πριμιδόνη, φαινοβαρβιτάλη, φαινυτοΐνη ή το βαλπροϊκό νάτριο, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό γίνεται για να σας προστατεύει από απώλεια οστικής μάζας.

Μάθετε αν έχετε εύθραυστα οστά ή μαλάκωμα των οστών

Η οστική πυκνότητα τομογραφία είναι μια καλή ιδέα για τους ανθρώπους που έχουν ήδη λάβει η καρβαμαζεπίνη, η πριμιδόνη, η φαινοβαρβιτάλη, η φαινυτοΐνη και βαλπροϊκό νάτριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε άτομα που βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο. Τα παραδείγματα των ατόμων που κινδυνεύουν οι γυναίκες που περνούν από την εμμηνόπαυση και στους άνδρες και τις γυναίκες σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ζητώντας μια οστική πυκνότητα σάρωσης

Εάν ανησυχείτε ότι θα μπορούσατε να είστε σε κίνδυνο να αναπτύξουν μία ασθένεια των οστών, θα μπορούσατε να το συζητήσετε με το γιατρό σας. Ο γιατρός σας θα θελήσει πιθανώς να εξετάσει το ιατρικό σας ιστορικό. Θα πρέπει επίσης να εξετάσει τυχόν φάρμακα που παίρνετε, ή έχετε πάρει στο παρελθόν.

Θα σας παραπέμψει σε νοσοκομείο για την οστική πυκνότητα σάρωσης, εάν νομίζετε ότι είστε σε κίνδυνο να αναπτύξουν οστεοπόρωση. Ωστόσο, σε ορισμένα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου υπάρχει μόνο περιορισμένη πρόσβαση στην οστική πυκνότητα σαρώσεις. Εξαιτίας αυτού του οικογενειακού γιατρού σας μπορεί να είναι απρόθυμοι να σας παραπέμψω, εκτός θεωρούν είστε ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι δυνατόν να έχουμε μια οστική πυκνότητα σάρωσης γίνονται σε ιδιωτικό πλαίσιο, και όχι για το NHS. Θα μπορούσατε να μιλήσετε με τον οικογενειακό γιατρό σας σχετικά με τη ρύθμιση για εσάς, αν υπάρχει οστική πυκνότητα σαρωτή στην περιοχή σας.

Μετάφραση από http://www.epilepsy.org.uk/info/osteoporosis-osteomalacia/causes-tests-treatment

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου