Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ασφάλεια συμβουλές για τα άτομα με επιληψία

Αξιολόγηση της ασφάλειας

Αν έχετε απρόβλεπτες κρίσεις που μπορεί να κινδυνεύουν να τραυματιστούν τον εαυτό σας στο σπίτι. Αν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσατε να ρωτήσετε τις τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες σας να μεριμνήσει για έναν εργοθεραπευτή (ΟΤ) να κάνει μια αξιολόγηση του σπιτιού σας. Αυτό πρέπει να βεβαιώνεται κατά το δυνατόν ότι κάνετε ό, τι μπορούν για να μειώσουν τον κίνδυνο στο σπίτι. Θα μπορούσατε επίσης να συζητήσει την ασφάλεια με ειδική νοσηλεύτρια επιληψία σας, εάν έχετε ένα. Αν έχετε μαθησιακές δυσκολίες, μπορείτε να ζητήσετε από μαθησιακές δυσκολίες νοσηλευτή σας για να κάνετε μια επίσημη αξιολόγηση του κινδύνου.

Κολύμβησης

Αν έχετε επιληπτικές κρίσεις, θα χρειαστεί να κάνουμε ό, τι μπορείτε για να μειώσετε τον κίνδυνο πνιγμού κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Ένας τρόπος να γίνει αυτό είναι να έχει κάποιος στο μπάνιο μαζί σας ή λίγο έξω. Μπορείτε, ωστόσο, θέλουμε να επιτύχουμε ισορροπία σε αυτό κατά τις ανάγκες σας για προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Ένα ντους θεωρείται ότι είναι ασφαλέστερο από ένα λουτρό για τα άτομα με επιληψία. Ωστόσο, δεν είναι εντελώς ακίνδυνη.

Ντους
Ένα ντους πρέπει ιδανικά να είναι σε ξεχωριστό θάλαμο, όχι πάνω από το λουτρό. Εάν είναι δυνατόν, ο θαλαμίσκος πρέπει να έχει ένα επίπεδο πάτωμα, αντί για μια λεκάνη ντους. Αυτό συμβαίνει διότι το νερό θα μπορούσε να συλλέγει σε μια λεκάνη ντους, αυξάνοντας τον κίνδυνο πνιγμού. Η οθόνη ντους πρέπει να είναι κατασκευασμένα από γυαλί πλαστικό ή την ασφάλεια. Μια κουρτίνα ντους είναι μια εναλλακτική λύση. Ένα υγρό δωμάτιο που δεν χρειάζεται μια καμπίνα είναι μια άλλη εναλλακτική λύση.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να εξετάσουμε εξαρτήματα μπάνιο σας. Αυτές πρέπει να είναι όσο ξεπλύνετε στον τοίχο του δυνατού. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού, αν έχετε την κατάσχεση και την πτώση. Αν τα εξαρτήματα προεξέχουν, ή αν χρησιμοποιείτε ένα ντους σε λουτρό, θα μπορούσε να καλύψει τα εξαρτήματα με προστατευτικό υλικό. Ακόμη και μια παχιά πετσέτα μπορεί να είναι αποτελεσματική στη μείωση του κινδύνου του τραυματισμού του, αν πέσεις.

Είναι σημαντικό ότι η θερμοκρασία ελέγχου λειτουργεί καλά. Πρέπει να έχει μια ασφάλεια "cut-off», προκειμένου να αποφευχθεί ζεμάτισμα τον εαυτό σας. Λαμβάνοντας ένα ντους, ενώ η συνεδρίαση, αν αυτό είναι δυνατόν, θα μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση που έχετε μια σύλληψη.

Λουτρά

Εάν χρησιμοποιείτε ένα λουτρό, είναι καλύτερο να κρατήσει το μικρό βάθος του νερού για να μειώσετε τον κίνδυνο πνιγμού. Ωστόσο, αυτό δεν θα απομακρύνει τον κίνδυνο εξ ολοκλήρου. Οι βρύσες θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένο προτού να μπει στο μπάνιο. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πλένονται με τρεχούμενο νερό, χωρίς βάζοντας στην πρίζα. Αν αποφασίσετε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνημμένο ντους. Με αυτό τον τρόπο το νερό μπορεί να αναμειχθεί σε μια άνετη θερμοκρασία. Ωστόσο, τα συνημμένα ντους δεν έχουν την ασφάλεια των «cut-off», οπότε δεν μπορεί να εμποδίσει το ζεμάτισμα, εάν οι μεταβολές της θερμοκρασίας του νερού.

Μπάνιο πόρτες

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα "ασχολείται / κενές» σημάδι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας, αντί για το κλείδωμα της πόρτα του μπάνιου. Εάν είναι δυνατόν, η πόρτα πρέπει να είναι γιγγλυμωτές, έτσι ώστε να ανοίγει προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο, αν έχετε μία κατάσχεση και την πτώση κατά την πόρτα, δεν θα εμποδίσει κάποιος να πάρει στο μπάνιο, αν χρειάζεστε βοήθεια. Εάν δεν είναι δυνατόν για την πόρτα για να ανοίγουν προς τα έξω, θα μπορούσατε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο πόρτα ένα «ακορντεόν» (όπου επανέρχεται ανοιχτή και κλειστή).

Ασφαλεία Κουζίνας

Είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιήσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων από ένα αέριο ή ηλεκτρική κουζίνα. Εάν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική κουζίνα, κατσαρόλα τη σειρά λαβές μακριά από την άκρη, έτσι ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να χτυπήσει την κατσαρόλα πάνω.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης εγκαυμάτων στον εαυτό σας, πάρτε πλάκες ή πιάτα στην κουζίνα, αντί να μεταφέρουν τα καυτά τηγάνια στο τραπέζι. Χρησιμοποιώντας μια τοστιέρα μπορεί να αποφύγει τον κίνδυνο της αφήνοντας μια σχάρα. Βραστήρας ανατρεπόμενα και τσαγιέρα είναι διαθέσιμα για να αποφευχθεί η άρση δοχεία που περιέχουν θερμό υγρό, αν και αυτά δεν θα απομακρύνει τον κίνδυνο εντελώς.

Μπορεί να υπάρχουν άλλες ενισχύσεις για την ασφάλεια που θα μπορούσε να είναι χρήσιμη. Μια περιορισμένη σειρά διατίθεται επίσης και από ορισμένα καταστήματα, όπως τα καταστήματα υλικού. Μερικές από αυτές τις ενισχύσεις για την ασφάλεια μπορεί να προορίζεται κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι.

Αν έχετε προβλήματα μνήμης, μπορείτε να ξεχάσετε έχετε ενεργοποιημένη τη σχάρα ή την κουζίνα. Ίσως, κατά συνέπεια, να αποφασίσει να πάρετε ένα ανιχνευτή καπνού. Ο συναγερμός καπνού θα ηχήσει όταν καπνίζουν χτυπά τον αισθητήρα, για παράδειγμα, από την καύση των τροφίμων.

Σιδέρωμα
Αν έχετε απρόβλεπτες κρίσεις, μπορεί να αποφασίσει να μην σίδερο όταν μόνος στο σπίτι.

Ηλεκτρικά μονωμένα

Είναι σοφό να αποφευχθεί σύροντας λυγίζει. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όπου είναι στερεωμένα με τις συσκευές που μπορεί να προκαλέσει φωτιά ή εγκαύματα, εάν τράβηξε πάνω.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τακτοποιεί καλώδιο, που διατίθεται από τα καταστήματα υλικού, για να βεβαιωθείτε ότι λυγίζει φυλάσσονται έξω από το δρόμο. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ασύρματο βραστήρα και σιδήρου.

Θέρμανση

 Αν έχετε επιδαπέδια καλοριφέρ, προσπαθήστε να τα τοποθετεί όπου είναι λιγότερο πιθανό να χτυπηθεί κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Μερικές σύγχρονες ηλεκτρικές θερμάστρες έχουν ασφάλεια cut-off και αν είναι αναποδογυρίσει. Ωστόσο, θα πρέπει ακόμα να σκεφτούμε έχοντας φρουρών στις σόμπες ή καλοριφέρ σας για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να καεί, αν έπεσε εναντίον τους.

Αν έχετε τζάκι, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια φρουρά πυρκαγιά που στερεώνονται στον τοίχο, γι 'αυτό δεν μπορεί να πέσει αν το χτυπήσει.

Παρκέ

Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε πολύ σκληρές επιφάνειες - μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο τραυματισμού κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Διαφορετικοί τύποι δαπέδων είναι διαθέσιμα τα οποία θα παρέχουν μια πιο ήπια προσγείωση εάν πρέπει να πέσει. Τα παραδείγματα είναι βινυλίου μαξιλάρι, λινοτάπητες, φελλό και καουτσούκ. Χαλιά με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν εγκαύματα τριβής κατά τη διάρκεια μιας κρίσης από ό, τι εκείνοι με υψηλό συνθετικό περιεχόμενο.

Σκάλες

Αν έχετε συχνές και απρόβλεπτες κρίσεις, σκάλες μπορεί να είναι ένα μεγάλο κίνδυνο.  Ακόμα κι έτσι, είναι δυνατόν να μειωθούν οι κίνδυνοι. Για παράδειγμα, κρατήστε σκάλα σας μακριά από εμπόδια, ανά πάσα στιγμή. Και να εξετάσουν με ένα μαλακό χαλί ή μοκέτα στο κάτω μέρος της σκάλας. Αυτό θα βοηθήσει να αμβλυνθούν τυχόν πτώσεις.

Ανελκυστήρες

Αν έχετε κινητικές δυσκολίες, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρα σκάλας ή κατακόρυφο ανελκυστήρα. Ούτε από αυτές τις επιλογές είναι χωρίς κινδύνους, αν έχετε, επίσης, επιληπτικές κρίσεις.

Κάθετοι ανελκυστήρες

Εάν χρησιμοποιείτε μια κάθετη ανελκυστήρα, θα πρέπει, ει δυνατόν, να έχει ενισχυμένο εσωτερικό για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού του, αν έχετε μια κατάσχεση.

Σκαλοπατιών ανελκυστήρες

Οι περισσότεροι ανελκυστήρες σκαλοπατιών έχουν απλά λουριά γύρο. Αυτοί είναι απίθανο να προκαλέσει τραυματισμό, αν έχετε μια σύλληψη. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται την πρόσθετη προστασία του μια πλήρη εξάρτυση, για την πρόληψή τους πτώση. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η δέσμη θα μπορούσε να προκαλέσει ζημία κατά τη διάρκεια μιας κρίσης.

Δεν υπάρχει τέλεια λύση όταν πρόκειται για σκάλες ή ασανσέρ. Σε ένα βαθμό, είναι θέμα να καταλήξει σε έναν συμβιβασμό μεταξύ των ασφαλέστερη επιλογή και ποια είναι η πρακτική στο σπίτι σας.

Ηλεκτρικές αναπηρικές καρέκλες

Αν δεν κρίσεων ελέγχονται, και θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα, θα πρέπει να σκεφτείτε για την ασφάλεια. Θα μπορούσατε να το συζητήσετε με το γιατρό σας. Θα εξετάσουμε τι κίνδυνοι υπάρχουν μπορεί να είναι για σας, αν έχετε μια κρίση, ενώ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι. Θα εξετάσει επίσης το είδος των κρίσεων που έχετε και αν έχετε μια προειδοποίηση των κρίσεων.

Οι γυάλινες πόρτες και παράθυρα

Πτώση κατά γυάλινες πόρτες ή τα παράθυρα θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο από τη χρήση σκληρυμένο γυαλί ασφαλείας, ή καλύπτοντας συνηθισμένο γυαλί με την ταινία ασφαλείας. Επικοινωνήστε με τον τοπικό έμπορο σας ή την αποθήκη υλικού για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές.

Μπορείτε επίσης να θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάθε παράθυρα στον επάνω όροφο ευρύ άνοιγμα, ή πόρτες από τα ανώτερα μπαλκόνια, να διαθέτουν κατάλληλο κλειδώσει στη θέση του έτσι ώστε να μην μπορούν να πέσουν από αυτά.

Αιχμηρές άκρες

Μπορεί να θέλετε να καλύψουν αιχμηρές άκρες, ή οποιαδήποτε που κολλούν έξω, για παράδειγμα, στα έπιπλα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το υλικό παραγεμίσματος, όπως τα κομμάτια του αφρώδους υλικού που έρχονται σε φύλλα, ή σωλήνες που έχουν σχεδιαστεί για καθυστερημένες σωλήνες.  Ένα κατάστημα υλικού μπορεί μετοχών άλλες επιλογές. Όταν αγοράζετε νέα έπιπλα, θα μπορούσε να εξετάσει τη διασφάλιση αυτών έχουν στρογγυλεμένες άκρες ή γωνίες.

Προστατευτικά καλύμματα κεφαλής

Αν έχετε συχνά, απρόβλεπτες κρίσεις, που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στο κεφάλι σου ή το πρόσωπό σας, μπορεί να θελήσει να εξετάσει φορώντας ένα προστατευτικό κράνος. Αν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμβουλος νοσοκομείο σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα εάν νομίζουν ότι είναι η κατάλληλη. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε αυτά τα ιδιωτικά. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις εταιρείες που πωλούν προστατευτικά καλύμματα κεφαλής Αναπηρία επαφή διαβίωσης του Ιδρύματος.

Συναγερμοί

Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν για έχοντας κρίσεις όταν είναι μόνοι. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι συναγερμών που μπορεί να ειδοποιεί τα άλλα άτομα που μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια.

Ενδοεπικοινωνία μωρού μπορεί να πάρει ήχο.

Συναγερμοί κρεβατοκάμαρας μπορούν να αισθανθούν διαφορετικά πράγματα όταν κάποιος κοιμάται, όπως ασυνήθεις ήχο, κίνηση ή τρίπλα.

Συναγερμοί Πτώσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν κάποιος έχει πέσει στο έδαφος.

Τηλέφωνο συναγερμοί, που λειτουργούν με τηλεχειρισμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλέσετε κάποιον για βοήθεια.

Πριν από την επένδυση σε οποιαδήποτε από αυτές τις ειδοποιήσεις, θα πρέπει να εξετάσει κατά πόσον είναι απαραίτητη και εάν θα ήταν αποτελεσματικό για σας. Για παράδειγμα, θα πρέπει να υπάρξει κάποιος άλλος στη διάθεση για να ακούσετε ένα συναγερμό πτώση. Ενδοεπικοινωνία μωρού μόνο να πάρει το θόρυβο, όχι κίνημα. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να έχουν μια προειδοποίηση κατάσχεσης για συναγερμό τηλέφωνο να είναι χρήσιμη. Ωστόσο, ένας συναγερμός τηλέφωνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν η κατάσχεση είναι πάνω από την έκκληση για βοήθεια αν χρειαστεί.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα συναγερμού, επικοινωνήστε με άτομα με ειδικές ανάγκες διαβίωσης του Ιδρύματος

Κρεβάτια

Αν κρίσεων περιλαμβάνουν σπασμούς ή σπασμωδικές κινήσεις, προσπαθήστε να αποφύγετε την τοποθέτηση κρεβάτι σας ενάντια σε έναν τοίχο ή δίπλα σε ένα καλοριφέρ. Αυτό μπορεί να σας εμποδίζει να χτυπούν τα άκρα σας στον τοίχο, ή κάψιμο στον εαυτό σας.

Τοποθέτηση προστατευτικών μαξιλάρια ή ένα στρώμα γύρω από το κρεβάτι μπορεί να βοηθήσει ώστε να μειωθούν τυχόν ζημία που προκλήθηκε από πτώση από το κρεβάτι. Όσο χαμηλότερο είναι το κρεβάτι, το λιγότερο απόσταση είναι εκεί για να πέσει. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να κρατήσει αιχμηρά αντικείμενα, καθώς και έπιπλα όπως κομοδίνα, μακριά από το κρεβάτι, για την αποφυγή τραυματισμών.

Οι γονείς με φροντίδα επιληψία για τα μικρά παιδιά

Εάν είστε ένας γονέας με επιληψία μπορεί να ανησυχείτε για την ασφάλεια των παιδιών σας, εάν έχετε μια σύλληψη. Εκτός από τα γενικά μέτρα ασφαλείας για όλους τους γονείς των μικρών παιδιών, μπορεί να υπάρχουν άλλοι τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού και ατυχημάτων. Αυτές περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τοποθετώντας μία φρένο ασφαλείας για το καρότσι, καθώς και ειδικοί τρόποι διατροφής, η κολύμβηση και η φροντίδα του μωρού σας ή το μικρό παιδί. ηνία παιδιών, ζώνες και ιμάντες καρπό μπορεί να κρατήσει το παιδί σας κοντά σε σας όταν είστε έξω και περίπου. Αν πέσει κατά τη διάρκεια της κατάσχεσης μπορεί να τραβήξει το παιδί σας πάνω. Ωστόσο, αυτό είναι ασφαλέστερο από ό, τι επιτρέπει το παιδί σας να περιπλανηθεί μακριά χωρίς επίβλεψη.

Αθλητισμός και ψυχαγωγία

Οι περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες αναψυχής είναι δυνατό για τα άτομα με επιληψία, όσο κοινή λογική προφυλάξεις λαμβάνονται, κατά περίπτωση. Αθλητισμός πάνω ή κοντά σε νερό, ή σε ύψος, ενδέχεται να χρειάζονται επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια ή την εποπτεία.

Διεξαγωγή ταυτοποίησης

Μπορεί να αισθάνεται ήσυχος με τη διεξαγωγή ή φορώντας κάποια μορφή αναγνώρισης, ιδιαίτερα εάν είστε έξω στο. Δική σας κάρτες ευαισθητοποίηση Επιληψία , ή ιατρική κοσμήματα ταυτότητα, είναι διαθέσιμα.

Μετάφραση από http://www.epilepsy.org.uk/info/safety

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου