Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Στρες και επιληψία

Το άγχος μπορεί να είναι ένα συναίσθημα του ενθουσιασμού, ένταση, λύπη ή φόβο. Ή, μπορεί να είναι ένα άλλο συναίσθημα που προκάλεσε από την μια κατάσταση στη ζωή σας. Το άγχος μπορεί να σχετίζονται με την οικογένεια ή την εργασία, την υγεία ή τα χρήματα τα προβλήματα, και πολλά άλλα. Μερικά άτομα με επιληψία να διαπιστώσει ότι, όταν τόνισε, έχουν περισσότερες κρίσεις από το συνηθισμένο.

Στρες και επιληψία

Το άγχος δεν προκαλεί την επιληψία, αλλά μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο τα νευρικά κύτταρα στο έργο του εγκεφάλου. Αυτό μπορεί να κάνει επιληπτικές κρίσεις πιο πιθανό.
 
Στρες και κρίσεις

Μπορεί να επιταχυνθεί ο ρυθμός της αναπνοής σας και να σας κάνει hyperventilate.

Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μνήμης, οπότε μπορείτε να ξεχάσετε να πάρετε αντιεπιληπτικά φάρμακα σας (ΑΕΦ).

Μπορεί να επηρεάσει τις συνήθειες ύπνου σας, καθιστώντας σας πολύ κουρασμένος.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν σπασμούς. Έτσι, αν και το στρες δεν προκαλεί την επιληψία, μπορεί να σας κάνει πιο πιθανό να έχουν επιληπτικές κρίσεις.

Επιπλέον, ανησυχούν για το κρίσεις μπορεί να προσθέσει την πίεσή σας. Αυτό μπορεί να γίνει ένα φαύλο κύκλο, με επιληπτικές κρίσεις άγχους που προκαλεί και επιληπτικές κρίσεις που προκαλούν στρες.

Η ενασχόληση με το στρες

Εάν νομίζετε ότι άγχος προκαλεί σπασμούς σας, ενδέχεται να μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας:

  • αποφυγή καταστάσεων που ξέρετε θα είναι αγχωτικό
  • εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης, όπως η άσκηση, η γιόγκα, tai chi ή να ακούτε μουσική
  • να απολαύσετε ένα μασάζ ( μάθετε περισσότερα σχετικά με έλαια αρωματοθεραπείας και επιληψία ) να κάνει κάτι άλλο που απολαμβάνετε
  • μοιράζονται τις ανησυχίες σας με ένα αξιόπιστο άτομο.

Εάν υπάρχουν χρόνοι όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε το άγχος, να προσπαθήσει να κάνει μια επιπλέον προσπάθεια για να κοιμάστε αρκετά, και να λάβει αντι-επιληπτικά φάρμακα σας εγκαίρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου